Aurinkoenergia artikkelit

Mikä ihmeen kysyntäjousto?

Pienen otannan kyselyssä tiedusteltiin sähköalan termistöjen ymmärtämistä. Ilmeni, että lähes kaikille kyselyyn vastanneille oli selvää, mitä etäluettava sähkömittari tarkoittaa. Yli puolet vastanneista tunnisti terminä pörssisähkön, mutta vain joka kymmenennelle oli tuttua, mitä sähkönkysyntäjousto tarkoittaa.

Lue artikkeli

GEF Vision tuo älyä aurinkovoimalaan

Pilvipalvelun kautta asiakas pääsee seuraamaan aurinkovoimalansa tuotantoa reaaliaikaisesti olinpaikastaan ja käytettävissä olevasta laitteesta riippumatta. Jos tuotannossa havaitaan poikkeamia tai vikatilanteita, hälytykset lähtevät automaattisesti sekä GreenEnergy Finlandin valvomoon että asennuksen tehneelle yritykselle. Vikatilanne analysoidaan ja korjataan mahdollisuuksien mukaan etäyhteydellä.

Lue artikkeli

Aurinkosähköä taloyhtiöihin asukkaiden energiayhteisöillä

Taloyhtiöissä on merkittävä aurinkosähkön kasvupotentiaali. Asuinkerros- ja rivitaloissa asuu yli 2,6 miljoonaa suomalaista ja rakennuksia on lähes 142 000.

Lue artikkeli

Älykkään ajan energiaa

Hajautetun aurinkosähkön osuus Suomen sähköntuotannossa lisääntyy jatkuvasti. Aurinkoenergian tuotanto on kuitenkin riippuvainen vallitsevasta säätilanteesta, jonka vuoksi tuotantoteho voi vaihdella huomattavasti, jopa sekuntitasolla.

Lue artikkeli

Aurinkoenergiaa Etelä-Kaliforniassa

Kaliforniassa maksetaan yhtä maailman kalleinta hintaa sähköstä, n. 40-50 c/kWh ja aurinko paistaa yli 330 päivää vuodessa. Loogista olikin, että Arnold Schwarzenegger kuvernöörinä ollessaan päätti panna alulle n. $3.4 miljardin tukiohjelman vuonna 2005 nimeltään “miljoona aurinkokattoa” -CSI- jonka tavoitteena oli asennuttaa 3000MW aurinkosähköä rakennusten katoille.

Lue artikkeli

Aurinkosähköstä tulee valtavirtaa

Aurinkoenergia elää vahvaa kasvun aikaa. Edellisvuosien tapaan viime vuosi oli ennätyksellinen. Kohta aurinkosähköpaneelien vuosituotanto maailmassa ylittää maagisen sadan tuhannen megawatin rajan. Tällä tuotetaan pyöreästi pari kertaa Suomen kaikki sähkö.

Lue artikkeli

Aurinkosähkö on muuttunut

Aurinkosähkö on muuttunut kalliista erikoisteknologiasta globaaliksi ja kilpailukykyiseksi energiateknologiaksi. Se on jo monilla alueilla maailmassa edullisinta uutta sähköntuotantokapasiteettia. Vuonna 2015 aurinkosähköä asennettiin liki 51 GWp. Vuodesta 2014 määrä kasvoi yli 26 %.

Lue artikkeli

Aurinkosähkövoimalan mitoitus pientaloon

Usein törmää ajatukseen, että auringolla tuotettaisiin kaikki kotona tarvittava sähkö. Tämä on ajatuksena hieno, mutta valitettavasti Suomessa kaukana todellisuudesta. Syy on Suomen pimeä talvi. Vuoden kylmimpänä aikana kotitaloudet kuluttavat lämmittämiseen valtavan määrän sähköä. Eikä aurinko silloin valitettavasti paista. Tätä ei oikein voi kutsua ongelmaksi, sillä kyseessä on olosuhde, johon meidän täytyy sopeutua.

Lue artikkeli

Aurinkopaneelihankinnan taloudellinen kannattavuus

Perinteinen tapa lähestyä aurinkopaneeleiden kannattavuutta on takaisinmaksuajan laskeminen. Eli jos 9 000 euron järjestelmä säästää 750€ vuodessa (tai 6000€ järjestelmä 500€ vuodessa) on takaisinmaksuaika 12 vuotta. Matemaattisesti asia on juuri näin.

Lue artikkeli

Aurinkosähkövoimalan hintaan vaikuttavat tekijät

Omakotitaloissa aurinkovoimalan hintaan vaikuttaa muutama asia; järjestelmän koko, kattomateriaali – ja tyyppi, sekä sähkötöiden laajuus ja älyominaisuudet.

Lue artikkeli

Aurinkosähkövoimalan asentaminen omakotitaloon

Ensimmäiseksi tulee tarkastaa katon kunto. Järjestelmän oletettu käyttöikä on kymmeniä vuosia, joten katon on syytä olla hyvässä kunnossa.

Lue artikkeli

Sähköautot tulevat äänettömästi mutta varmasti

Sähköautojen määrän kasvu on ollut viime vuosina huimaa ja myyntiluvut nousevat ympäri maailmaa kiihtyvää tahtia. Norja on yksi vauhdikkaimmin liikennettään sähköistänyt maa ja joulukuussa 2016 maassa myytiin sadastuhannes sähköauto.

Lue artikkeli

SunEnergia tarjoaa totuudenmukaista tietoa auringon säteilystä

Suomessa on lähes 5 miljoonaa rakennusta. Sun Energia on mallintanut yli neljän miljoonan (tarkalleen 4211348) suomalaisen katon soveltuvuuden aurinkoenergian tuotantoon. Miten tämä on mahdollista? Ei todellakaan helposti.

Lue artikkeli

Aurinkopaneeleiden toimintaperiaate

Aurinkopaneelin pinnassa olevat piikiteet vastaanottavat auringonsäteitä ja muodostavat siitä valosähköilmiöllä tasasähköä (DC), joka muutetaan invertterillä vaihtovirraksi (AC). Invertteriltä sähkö viedään kodin sähkökeskukseen, jonka jälkeen auringon tuottama sähkö on kaikkien sähköliittymän sähkölaitteiden käytettävissä.

Lue artikkeli

Ilmansuunnan merkitys aurinkopaneeleiden toimintaan

Auringon paistoajan ja säteilyn kannalta paras ilmansuunta on etelä. Aurinkopaneeleita asennetaan myös itä- ja länsilappeille. Silloin tarkastellaan asiaa sähkön käyttöajan osalta, halutaanko hyödyntää aamu- vai ilta-aurinkoa. Kotitalouksien sähkönkulutustottumuksia tarkastellessa huomaa, että valtaosa sähköstä kulutetaan iltaisin.

Lue artikkeli

Aurinkosähköntuottajan toinen vuosi

Kun katsoo ikkunasta ulos armon vuonna 2019 helmikuun lumimyräkkää, on helppo ymmärtää miksi elektronit eivät irtoa niin millään säteilyn voimasta puolijohteittemme pinnoista.

Lue artikkeli

Paistaa se aurinko vipukorpeenkin.

Kesällä 2016 saimme auringonpiston, että pelastamme omalta osalta maailman ja hankimme aurinkopaneelit katolle. Tähän päätökseen vaikutti se, että toissa vuonna Aurinko vielä paistoi. Meillä oli jo kokemusta paneeleista kesämökillä ja että kun naapurikin hankki.

Lue artikkeli

Jorma Tanner tuottaa lämpöä ulkoilmasta ja sähköä auringosta.

Tervakoskelaisen Jorma Tannerin kodin lämmityksestä oli vuosikymmenien ajan vastannut hybridikattila, jossa lämmitys hoitui öljyn ja puun avulla. Lisäksi katolle asennetut neljätoista aurinkopaneelia tuottivat käyttösähköä elämisen tarpeisiin.

Lue artikkeli

Konehallin katto alkoi tuottamaan!

”Sähkölaskujen suuruus aiheutti jo harmaita hiuksia” Pekka Raehalme kuvaa tilannettaan muutaman vuoden takaa. Aurinkopaneeleiden hankinta oli ollut mielessä jo jonkin aikaa, mutta valtavat sähkölaskut olivat ratkaiseva tekijä, joka johti hankintapäätökseen kesällä 2016.

Lue artikkeli

Aurinkosähkön voimin kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Sähkön hinnan nousu voi herättää tavallisen tallaajan kiinnostuksen omavaraista sähköntuotantoa kohtaan. Kaksi aurinkosähköön siirtynyttä lapsiperhettä kertovat ostopäätöksen taustalla vaikuttavasta arvomaailmasta. Sekä Riihimäellä että Järvenpäässä nousi esiin huoli maapallon tilasta.

Lue artikkeli

Egyptissä käynnistämässä suurta aurinkosähkövoimalaa

Syyskuussa 2018 Aurinkotekniikan Tekninen johtaja Rauli Wathén lähti hieman pidemmälle työmatkalle. Tälle reissulle piti varata passin ja hammasharjan lisäksi viisumi ja rutkasti aurinkorasvaa.

Lue artikkeli

Auringon lämmittämiä herkkuja

Hausjärven Hikiällä toimii 30-vuotias pitopalveluyritys Pito-Piiat Ky. Keskustelut oman aurinkovoimalan toteuttamisesta alkoivat kesällä, kun yrittäjä Anne-Mari Lehtonen otti yhteyttä ja kertoi ajatuksen aurinkosähkön hyödyntämistä olleen mielessä jo jonkin aikaa. Tavoite oli selvä; juhlissa tarjottavat kakut ja muut herkut tulisi paistaa ja jäähdyttää auringolla.

Lue artikkeli

Ekologista leipomotoimintaa valoisan tulevaisuuden puolesta

Jokioisten leipä on v.1983 perustettu perheyritys. Toiminta sai alkunsa toimitusjohtaja Seppo Virtasen ostettua säkin jauhoa toisen leipurin kanssa. Jauhosta tehtiin viinereitä, jotka myytiin torilla. Tällä hetkellä yritys työllistää ~120 henkilöä ja konsernin liikevaihto oli v.2017 yli 16M€. Kasvu-urasta huolimatta yritys on toiminut samoilla arvoilla alusta alkaen. Avoimuus, rehellisyys ja luottamus ovat arvoja, joiden mukaan toimiminen nähdään pitkällä aikavälillä oikeana tapana toimia.

Lue artikkeli

OTA YHTEYTTÄ:

OTA YHTEYTTÄ NIIN ME SELVITÄMME
MITEN SINÄ PYSTYT HYÖDYNTÄMÄÄN
UUSIUTUVAA ENERGIAA KODISSASI.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.